- Konu Başlıkları
- Hipertansiyon Nedir?
- Hipertansiyon Belirtileri – Kalbiniz Çok Hızlı Çarpıyor Mu?
- Hipertansiyon Tedavisi – Yüksek Tansiyon Nasıl Tedavi Edilir?
- Tansiyon ilaçlarıyla ilgili yapılan yanlışlıklar
- Obezite De Kalp Krizini Tetikler Unutmayın!
Hipertansiyon Nedir?
Ülkemizde yaklaşık 15 milyon kişide hipertansiyon görülmektedir. Peki hipertansiyon nedir? Hipertansiyon vücudumuzdaki damar içindeki kanın damar duvarına yaptığı yüksek basınçtır. Uzun dönemde hipertansiyon damarlarda hasara neden olmaktadır. Hipertansiyon nedeniyle damarlarda tıkanma genleşme ya da yırtılma meydana gelebilir.
Hipertansiyon uzun süre çok bir belirti veremeden beyin, kalp, böbrek, damar sistemlerine hasar verebilir. Hipertansiyon kan basıncını bozarak organların hasar görmesine neden olabilir. Yüksek tansiyona sahip olan bireyler mutlaka uzman tarafından takip edilmelidir. Hipertansiyon belirtileri gözlenmeli ve hipertansiyon tedavisi yapılmalıdır? Nasıl mı? Yakından bakalım…
Hipertansiyon Belirtileri – Kalbiniz Çok Hızlı Çarpıyor Mu?
Hipertansiyon belirtileri nelerdir? Kanın damara olan basıncının yükselmesi ile ortaya çıkan hipertansiyon hastalığı yıllarca bir belirti göstermeden ilerleye bilen bu rahatsızlık için aralıklı olarak kan basıncını ölçtürmeniz gerekir. Hipertansiyon belirtileri arasında en belirgin olan özellik yüksek kan basıncından kaynaklı baş ağrısı, baş dönmesi, çarpıntı, göğüs sıkışması, görme problemleri verilebilir.
Yüksek tansiyon belirtileri arsında yorgunluk, halsizlik, yürüme ve merdiven çıkmada zorluk, gece çıkılan idrarlar da eklenebilir. Hipertansiyon belirtileri ortaya çıktığı zaman mutlaka bir doktora başvurulması gerekir. Hipertansiyon basite alınmamalı, tedavisi ve kontrolleri yapılmadığı takdirde ciddi rahatsızlıklara neden olduğu unutulmamalıdır. Yüksek tansiyon belirtileri arasında yer alan çarpıntı ve baygınlık sorunları için mutlaka uzmana görünmek gerekmektedir.
Hipertansiyon Tedavisi – Yüksek Tansiyon Nasıl Tedavi Edilir?
Hipertansiyon tedavisi kan basıncının 140/90 mm hg altına düşürülmesi hedef alınır. Özellikle hastalarda şeker, böbrek yetmezliği, organ hasarı gibi rahatsızlıklar varsa bu oran daha altın düşürülmeye çalışılır. Hipertansiyon tedavisi için ilk olarak hastanın yaşam biçimini değiştirmek vardır. Hipertansiyon tedavisi için hastanın düzenli ve sağlıklı beslenmesi ve bunu da egzersizlerle destekleyerek kilo kontrolünü sağlamak vardır. Böbrek, kalp, inme, kalp krizi gibi önemli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için hipertansiyon hastalığınız erken teşhisi çok önemlidir. Sizde sağlığınız için kontrollerinizi aksatmamanız gerekir.
[widget-87]
Hipertansiyon kişiye özel bir şekilde tedavi yöntemi uygulanmalıdır. Hipertansiyon tedavisi için kullanılan ilaçların bağımlılık yaptığı ya da yan etkileri yaptığını düşünerek ilaçları kullanmamanız yaptığınız en büyük hatalardan biri olacaktır. Kullanılan ilaçlar kalp damar sistemini ve böbreklerin hasara uğramasını önler. İlaç tedavilerinde sadece tansiyonun korunması amaçlanmaz tansiyonun seviyesini koruyarak organlarında korunması amaçlanır. Hatanın tam tedavisi sağlandıktan sonra ve tansiyonu düzeltildikten sonra ilaç kullanımını bırakılabileceği unutulmamalıdır.
Tansiyon ilaçlarıyla ilgili yapılan yanlışlıklar
Hipertansiyon tedavisi için ilaç yerine limon ve sarımsak kullanmak sizin tansiyonunuzu tedavi etmede yeri yoktur. Hipertansiyon hastaları mutlaka ilaç tedavisiyle tedavi olmalıdır. Hipertansiyon ilaçları bağımlılık gerekçesiyle kullanılmaması kendinize yaptığınız büyük bir kötülü olur.
Yüksek tansiyon ilaçları bağımlılık yapmaz süreklilik gerektirir. Tansiyon ilaçlarının halk arasında bilindiği yanlışlardan biri de böbrekleri ve karaciğeri olumsuz etkilediğidir. Tansiyon ilaçları tam tersine organları yüksek tansiyondan kaynaklı zarar görmesini önler ve organları korur. Sizin yapmanız gerekken şey halk arasındaki hurafelere kulak verme değil uzman bir doktordan yardım alıp tedavi olmaktır. Hipertansiyon hastalığı bekletmeye gelecek bir hastalık olmadığını bilmeniz gerekir İhmal nedeniyle geri dönülmez rahatsızlıklar sizi bekliyor olabilir. Geç kalmadan doktora danışın.
Hipertansiyon nedir, hipertansiyon belirtileri nelerdir, yüksek tansiyon belirtileri görüldüğünde ne yapılmalı, doktorunuza danışın.
Obezite De Kalp Krizini Tetikler Unutmayın!
Hızlı kilo vermenin kalbe zararları elbette çok fazla ancak bunun yanında obezitenin de kalp krizine neden olduğu belirtiliyor. Kilolu olma durumu kalbin yükünü arttırarak kalp krizi riski ile karşılaşmaya neden oluyor. Obez hastalarda guatr, şeker hastalığı gibi sorunlar meydana geliyor. Obez kişilerin diyetisyenleriyle birlikte yavaş ancak kalıcı şekilde kilo vermeleri gerekiyor.
Hızlı kilo vermek kalp krizi ile oldukça ilişkili olduğundan uzmanların önerilerine kulak vererek ani kilo kayıplarından kaçınmak gerekiyor. Vücudumuzun normal dengesinin bozulmaması için yeterli ve dengeli beslenmemiz şart. Düzenli ve sağlıklı beslenerek gelecek yıllarınızı tehlikeye atmaktan sakının…
[widget-100]