Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

Keten Tohumunun 7 önemli Faydası

Keten Tohumunun Faydalarını Duyunca Şaşıracaksınız!

Keten tohumu kahverengi ya da altın sarısı tohumladır. Sade haliyle yenilebilin keten tohumları diğer tahılların sundukları besin değerlerinden oldukça yüksektir. Keten tohumu faydaları arasında aynı zamanda keten tohumu vücuda alınan besinlerin daha kolay sindirilmesinde yardımcı olur.

Yaşamamızda ve vücudumuzda keten tohumunun faydaları oldukça fazladır. Sağlığınız için önemi olan keten tohumunu günlük hayatınızda tüketmekten kaçınmayın. Keten tohumunun faydaları nedir? Keten tohumu zayıflatır mı? Keten tohumu nelere iyi gelir? Bu sorularınızın hepsine cevap verdik. İşte keten tohumunun faydaları:

1.Yüksek Lif İçerir

Keten tohumunun faydaları arasında zayıflamak isteyenlerin işine yaracak bir olan yüksek lif içeriği, sindirim sistemini düzenlemede ve kabızlığı önlemede önemli yere sahiptir.

Keten tohumu zayıflatır mı? Keten tohumu lifli yapısı ile hazmı kolaylaştırarak zayıflamada etkili bir besin olarak yer alabilir.

2.Keten Tohumu Kanseri Önler

Keten tohumunun faydaları arasında, bulundurduğu yapısında fazla miktarda fikokimyasaller kansere karşı savunma ve korumada antioksidan olarak işlev görür.

Keten tohumu zengin lignan kaynağıdır. Lignan sayesinde vücuttaki hormonları dengeler ve menopoz sendromlarını önler. Keten tohumlarındaki omega-3 yağ asitleri kolon, meme ve prostat kanseri olma olasılığını azaltır.

[widget-87]

3.Diyabet Tedavisinde Önemli Rol Alır

Keten tohumu faydaları içinde çözünebilir ve çözülemez biçimiyle diyet lifi için zengin ve mükemmel bir kaynaktır.

Keten tohumu diyabet hastası olan bireylerin kan şekeri seviyesini korumaya yardımcı olur. Diyabet hastalarının keten tohumu tüketimi uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

4.Saç Bakımında Keten Tohumunun Rolü Büyük

Keten tohumu faydaları arasında saç ve tırnak parçalanmalarında önleyici etkiye sahip keten tohum yağı saç ve tırnak tedavilerinde kullanılıyor olması da vardır. Keten tohumu yağı kafa derisinde dönem dönem oluşan kaşıntı, kızarıklık ve kepeklenme gibi sorunlara karşı etkili bir besindir.

Keten tohumu neye iyi gelir diyorsanız saç bakımında etkili olduğunu bilmelisiniz. Keten tohumunun faydaları saymakla bitmez.

5.Keten Tohumu Protein Kaynağıdır

Keten tohumun faydaları içerisinden bir diğeri keten tohumunun protein kaynağı oluşudur.

Bünyesinde vücut için çok önemli olan aminoasitlerden yüksek miktarda barındırır ve günlük amino asit alımını büyük oranda karşılar.

Diyet listelerinde zengin içeriği ve proteini ile çokça yer alır. Keten tohumu zayıflatır mı sorunuza da böylece cevap vermiş olur.

6.Kilo Verdirir

Keten tohumunun önemli özelliklerinden biri zengin lif içeriğine sahip olmasıdır. Bu zengin lif içeriği ve keten tohumunun içerdiği bazı sağlıklı yağları sayesinde metabolizmayı hızlandırır.

Keten tohumunun faydaları arasında sindirim sistemi problemlerini gidererek zayıflamaya yardımcı olması da yer alır. Böylece inatçı kilolardan kurtulmayı sağlar.

7.Omega-3 Açısından Zenginidir Enfeksiyonlara Karşı Antibiyotik Etkisi Yaratır

Keten tohumunun faydaları arsında enfeksiyonlarla mücadele etmek de var. Keten tohumu içerdiği yüksek seviyede omega-3 vitamini ile iltihaplarla savaşır.

Keten tohumu nefrin vakalarında böbrekteki iltihap oranını düşürmek içinde kullanılır. Sağlığa yararlı keten tohumunu günlük hayatınızda tüketmeyi ihmal etmeyin.

Beslenmenize keten tohumunu dâhil edin. Günlük hayatınızda keten tohumunun faydalarından yararlanarak hem daha kolay zayıflayın hem de sağlıklı beslenin. Her öğünde keten tohumundan az miktarda yiyerek tokluk hissini arttırabilirsiniz. Sağlıklı diyet programlarınıza uzman diyetisyenlere danışarak keten tohumunu da ekleyebilirsiniz.

Keten tohumunun faydaları nelerdir? Keten tohumu zayıflatır mı? Keten tohumu nelere iyi gelir? Keten tohumu nasıl tüketilir? Gibi sorulara cevaplarımız şimdilik bunlar. Keten tohumunun beslenmedeki ve zayıflamadaki yeri hakkında ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız uzman diyetisyenlere başvurun.

[widget-125]

Yorum Yap