Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

Çocuklarda Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Çocuklarda Sağlıklı Beslenmenin Önemi

Çocuklarda sağlıklı ve dengeli beslenme gelişim açısından büyük önem taşımaktadır. Çocuklarda beslenme nasıl olmalıdır? Çocuklar, vitaminler, mineraller, karbonhidratlar, protein ve yağ gibi besinleri dengeli olarak tüketerek günlük kalori ihtiyaçlarını karşılamalılardır.

Sağlıklı beslenme alışkanlığı çocukluk döneminde kazandırılmalı!

Bu yüzden özellikle 2 – 6 yaş çocuklarına beslenme bilinci kazandırılması çok önemlidir. Çocuğun düzenli ve sağlıklı beslenmesi için ebeveynlerin çocukları ile inatlaşmamaları gerekmektedir. İnatlaşma durumunda çocuklarda yeme bozuklukları ortaya çıkabilir.

Çocuklarda sağlıklı beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken husus okul dönemine kadar dengeli beslenme düzeninin oturtulmasıdır. Bu dönemdeki alışkanlıklar tüm hayatı etkilediği için çocuklarda sağlıklı beslenmenin önemi büyüktür. Sonradan sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak çok daha zor olacaktır. Peki çocuklarda beslenme nasıl olmalı? Çocuğun düzenli ve sağlıklı beslenmesi ne demek? Gelin, yakından bakalım…

 

Çocuklar İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri

Çocukların düzenli ve sağlıklı beslenmesi için doğru vitamin ve mineralleri almaları çok önemlidir. Bu vitamin ve mineraller çocukların sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmesine yardımcı olacaktır. Çocukluk döneminde verilen sağlıklı beslenme eğitimi yetişkin olduklarında da sağlıklı seçimler yapmalarını sağlayacaktır.

[widget-87]

Çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesi için ne yapılmalı?

Gelecekte herhangi bir hastalıkla karşılaşmamak ve gelişimi tamamlamak için çocuklarda sağlıklı beslenmenin önemi çok büyüktür. Çocuğun düzenli ve sağlıklı beslenmesi için günde en az beş porsiyon sebze ve meyve tüketmesi gerekir. Karbonhidrat alımı çocuklarda sağlıklı beslenme açısından olmazsa olmazdır. Tahıl çeşitleri karbonhidrat bakımından zengin bir lif kaynağı olduğu için tercih edilmelidir. Aynı zamanda çocuklarda beslenme sırasında prosiyon kontrolünün de yapılması gerekir. Bunun dışında çocuklarda beslenme önerileri şöyledir:

  • Yağsız et, balık, süt, yumurta, yoğurt, peynir, fasulye, baklagiller gibi ürünlerden protein almaları çocuklarda beslenme için gereklidir.
  • Çocuklarda sağlıklı beslenme için kalsiyum, A ve B12 vitamini açısından zengin süt ve süt ürünleri tercih edilmelidir. Aromalı yoğurtlardan çok doğal yoğurtlar tercih edilmelidir.
  • Çok fazla şeker çocukların enerji seviyelerini bozar ve kilo alımına yol açar. Çocuklarda sağlıklı beslenmenin önemi büyük olduğu için şeker tüketimi sınırlandırılmalıdır.
  • Besleyici atıştırmalıklar, enerji düzeyini ve iştahı artırmak çocuklarda sağlıklı beslenme için katkı sağlayacaktır.

Çocuklarda iştah artırmak, özellikle yiyecekleri beğenmiyorsa ve yememekte direniyorsa zor olabilir. Ancak bu olumsuz durumlar göz ardı edilmeli ve çocuklarda beslenme düzeninin oluşturulmasına dikkat edilmelidir. Çocuklarda beslenme sürecinde diyetisyen desteği almak avantajlı olacaktır.

Çocuklarınıza Beslenme Alışkanlığı Kazandırın!

Çocuklarda beslenme alışkanlığı kazanılması ilerleyen dönemlerde yeme bozuklukları yaşanmasının önüne geçecektir. Bu yüzden çocuklarda sağlıklı ve dengeli beslenme için teşvik edecek yöntemler kullanılmalıdır. Çocuğun düzenli ve sağlıklı beslenmesi ailesinden göreceği olumlu davranışlarla da pekişecektir.

Uzman diyetisyenler ile çocuklarda beslenme sorununu ortadan kaldırın!

Çocuk beslenme danışmanlığını veren diyetisyenler, pek çok konuda sizi bilgilendirecektir. Çocuklarda beslenme uzmanı, çocuklarda sağlıklı beslenme için gerekli takibi yapacak ve ihtiyacınız olan desteği verecektir.

Alanında uzman diyetisyenler, çocuklarda sağlıklı beslenme için örnek bir beslenme programı oluştururlar ve bu programı çocuklarda dengeli beslenmeye uyacak şekilde yaparlar. Çocuklarda beslenme konusu, diyetisyen danışmanlığı gerektiren ve ihmal edilmemesi gereken bir konudur.

[widget-94]

Yorum Yap