Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

6 – 9 Ay Bebek Beslenme Tablosu

Bebeklerde Ek Gıdaya Ne Zaman Geçilir?

Bebek 6 aylık süreci geride bıraktığında ekstra gıdalarla beslenmeye başlayabilir. 6 – 9 ay bebek beslenme tablosu içinde inek sütü, yoğurt, peynir gibi zengin besin değerleri olan yiyecekler yer almalıdır. Bunların yanında sebze ve meyve püreleri, yumurta, köfte, tavuk ve balık gibi gıdalar da 6 – 9 ay bebek beslenmesi için uygundur. Ancak bunlar az miktarda ve ay ilerledikçe artırılarak verilmelidir. Önemli olan bebeklerin bu besinlere alışmasıdır.

6 – 9 ay beslenme tablosu içinde A,B1, B6, C, D3 ve E vitaminleri, demir, kalsiyum ve iyot mineralleri içeren besinler yer almalıdır. Bunun yanında tuz ve salça bebeğinizin yemeklerinde kullanılmamalı, bebeklere bakla, ve patlıcan verilmemelidir. Kivi, nar, çilek gibi tropikal meyveler de alerji yapabilme özellikleri nedeniyle 1 yaşına kadar bebeklere verilmemelidir. 6 – 9 aylık bebek beslenme tablosu listesinde sebzeler bol miktarda yer almalıdır.

6 – 9 Ay Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Anne sütü genel olarak ilk 6 ay bebekler için ideal bir besin kaynağıdır. Ancak bebeklerin 6. aya girmeleri ile beraber anne sütü yeterli gelmeyecektir. Bu yüzden bebekler katı gıdaya geçmek zorunlu hale gelecektir. 6 – 9 ay bebek beslenme tablosu şöyledir:

1. 6 aylık bebek beslenmesi

6 aylık bebek beslenmesi için ana besin anne sütü olmaktadır. Anne sütü bebeklerin besin ihtiyacının %70’ini karşılamaktadır ve 6 aya gelen bir bebek için anne sütü yeterli değildir. 6 aylık bebek beslenmesi sırasında verilecek ilk gıdalar, bebekler için tadımlık olacaktır.

Bu dönemde bebeklere verilen ek gıdalar günde en fazla 2 kere verilmeli ve bu ek gıdalar 1 veya 2 tatlı kaşığını geçmemelidir. 6 – 9 ay bebek beslenme tablosu için anne sütünün çok önemli olduğu unutulmamalıdır.

2. 7 aylık bebek beslenmesi

7 aylık bebek beslenmesi için ek gıdalara alışıldığı için bebekler için daha çeşitli ek gıda menüsü sunulabilir. Bu dönemde ev yapımı tarhana, yayla çorbası veya yağsız etler bebeklere verilebilir.

7 aylık bebek beslenmesi sırasında bebekler için kahvaltı hazırlanabilir ve küçük lokmalarla bebeklere verilebilir. Ancak 6 – 9 ay beslenme tablosu kapsamında günde 2 öğünden fazla ek gıda tüketilmemesi gerektiği unutulmamalıdır.

.

[widget-87]

3. 8 aylık bebek beslenmesi

8 aylık bebek beslenmesi için bebeklerin iştahında bir azalma görülebilir bebeklerde görülen bu rahatsızlık diş çıkarma döneminden kaynaklanmaktadır. Diş çıkarma döneminde bebeğin beslenmesi olumsuz etkilenebilir.

8 aylık bebek beslenmesi listesinde ana besin kaynağı yine anne sütü olacaktır. Bu dönemde de bebeklere en fazla 2 öğün ek gıda verilmelidir. 8 aylık bebek beslenmesi döneminde bebeklere zorla yemek yedirmeye çalışılmamalıdır.

6 – 9 ay bebek beslenmesi ek gıdaya geçiş sürecinin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Bu yüzden  bebeğinize onun rahat hazmedebileceği yemekleri küçük lokmalarla verebilirsiniz. 6 aylık bebek beslenmesi, 7 aylık bebek beslenmesi, 8 aylık bebek beslenmesi birbirinden farklı olacaktır. 6 – 9 ay bebek beslenmesi hakkında daha fazla bilgi almak için alanında uzman diyetisyenlere başvurabilirsiniz.

[widget-93]

Yorum Yap