Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

Bebek Sütünü Saklama Koşulu Nasıl Olmalıdır?

Doğru Saklanmış Sütler, Sağlıklı Bebekler!

Bebeklerin temel esin kaynağı olan süt, sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmeleri için şarttır. Bebeklerin anne sütünü en doğal, en faydalı, taze ve sağlıklı şekilde almasının yolu bebeğin doğrudan emzirilmesidir. Fakat bazı durumlarda bu pek de mümkün olmayabiliyor. Bundan dolayı anne sütü saklama koşulları oldukça önemlidir.

Bebeklerini çalıştığı için veya başka sebeplerden ötürü emzirmeyen anneler vardır. Neyseki bebek sütünü saklama koşulları hakkında bilinçli olan anneler bebeğin temel besin kaynağının bozulmaması açısından doğru adımları atmaktadır. Peki, bebek sütü saklama koşulları nasıl olmalıdır? Gelin, yakından bakalım.

 

Sağlıklı Bebekler İçin Uygun Saklama Koşulu Seçin

Anne sütü nasıl saklanır diyorsanız, sağılmış anne sütünün 20 derece oda sıcaklığında 7-8 saat tazeliğini koruyabildiğini bilmelisiniz. Tabi hava sıcaklığı arttıkça bu süre azalacaktır. Eğer ki bebek sütü bitiremezse, kalan süt buzdolabına konulabilir. Bebek sütü saklama koşulları arasında bir başka önemli nokta ise farklı saatlerde sağılan sütlerin aynı kapta toplanabilmesidir. Ancak anne sütü saklama koşulları arasında dikkat edilmesi gereken hususlardan biride soğuk olan süte soğuk olan süt eklemektir. Yeni sağılmış olan süt eskisine eklenmeden önce soğutulmalıdır. Soğuk sütü ısıtmak içinde kullanabileceğiniz yöntem sıcak bir suyun içine koyarak ılımasını beklemektir

Eğer sadığınız sütleri dondurucuya konulduysa süt genleşir. Bu nedenle anne sütü saklama koşulları arasında yer alan diğer bir önemli nokta da dondurulacak süt konulduğu kabın ağzına kadar eklenmemelidir.  Dondurulmuş olan sütü çözmenin en faydalı yolu geceden buzdolabına indirmektedir. Acil süt ihtiyacında ise dondurulmuş sütü soğuk suyun altında yavaşça çözülmesini beklemektir. Bebek sütünü saklama koşulları arasında yer alan önemli bir noktada daha önce dondurulmuş olan bir sütün 24 saat buzdolabında saklanabileceği fakat bir daha dondurulmaması gerektiğidir.

[widget-87]

Anne sütü saklama koşullarına uyulduğunda çalışan anneler için bebek beslenmesi daha rahat bir konu haline gelecektir. Bebek acıktığı zaman bakıcı ya da bebek yakını, anne sütünü ısıtarak bebeği rahatlıkla doyurabilir. Bebek sütünü saklama koşulları hakkında uzmanlardan da destek alınabilir.

Sütleri Doğru Saklayalım Bebeklerimizi Koruyalım!

Anne sütü saklama koşulları her annenin dikkat etmesi ve hassas olması gereken bir konudur. Çünkü anne sütü bebeğinizin temel besin kaynağıdır. Sütü saklama işlemi için kullanılan pompa parçaları, kapları veya biberonların içinden eğer ki sadece anne sütü geçti ise sterilize etmek gerekmez. Çünkü taze anne sütü ile temasta bulunan bütün bakteriler, virüsler ve mantarları öldürür. Bu nedenler bu malzemeleri su ve sabunla yıkamak yeterli olacaktır.

Bebek sütünü saklama koşulları zor değil sadece özen ve dikkat isteyen bir durumdur. Ne de olsa göğüs sağmak kola bir işlem değildir. Ve anne sütünün bir damlasının bile ne kadar kıymetli olduğunu düşünecek olursak sağılmış olan anne sütünün neden bu kadar güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi gerektiğini anlamış oluruz. Bu nedenle bebek sütünü saklama koşulları oldukça önemlidir. Tabi bununla beraber çocuk doktorunuzun önerilerini ve desteğinizi de ihmal etmemenizi öneririz.

[widget-93]

Yorum Yap