Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

Diyetisyen ve Psikolog İş Birliği İle İdeal Kilona Kavuş!

Diyete Psikolojik Olarak Hazırlanmak Çok Kolay!

Türk insanı olarak sorumlulukları başkasına yüklemeyi seviyoruz. Diyette başarısız olunca bu durumu diyetisyenimizin suçu olarak görebiliyoruz. “Kilo veremiyorum çünkü diyetim işe yaramıyor.” diyebiliyoruz. Ancak yapmamız gereken öz eleştiri ya da kilo verememe sorunumuzun kaynağının ne olduğunu öğrenmek.

Bu gibi durumlar için son zamanlarda diyetisyenler, psikologlardan destek almaktadır. Bunun ilk nedeni psikolojinin kendini kontrol etme tekniği sunabilen bir disiplin olmasıdır. Stres ve üzüntü kaynaklı yemek yeme sorunlarının önüne geçen, dürtüsel yemeyi engelleyen diyette psikoloji desteği sayesinde kilo almayı engellemenin yanında kişinin psikolojisinin olumlu yönde değişmesi de sağlanmaktadır. Diyete psikolojik hazırlık ile birlikte diyette psikoloji hakkında kişi bilgilendirilmekte, nasıl diyet yapması gerektiği anlatılmaktadır.

Peki diyette psikoloji nasıl olmalı? Diyete psikolojik hazırlık nasıl yapılır? Diyet psikolojisi nedir? Birlikte bakalım…

 

Diyet Psikolojik Hazırlık Nasıl Yapılır? Yararları Nelerdir?

Beslenmenin psikolojimizi etkilediği gibi psikolojik durumlar da beslenme alışkanlıklarımızı etkiler. Beyin ve psikolojiden bağımsız bir diyet programı olamaz. Küçüklükten itibaren şekillenen yeme davranışlarımızda deneyimlerimiz, duygularımız, düşüncelerimiz, beklentilerimiz rol oynamaktadır. Bu nedenle diyetisyenler kişinin psikolojisini ve günlük yaşamını dikkate almak zorundadır. Beden, beyin, ruh ve çevre etkileşimlerini inceleyen diyet psikolojisi yürütmelilerdir.

[widget-87]

Peki bunun adımları nelerdir? Diyete psikolojik hazırlık nasıl yapılır, diyette psikolojik desteğin yararları neler ve sonucunda nelerle karşılaşılır. İşte diyette psikoloji ve hazırlık süreçleri:

  • Kilo vermeye ne kadar hazır olduğunuz incelenir. Diyet psikolojisi için çeşitli testler ve sorular yardımıyla beslenme alışkanlıklarınız ve duygu durumunuz ölçülür.
  • Diyete başlarken yüksek motivasyon sağlanır. Bu motivasyon diyet danışmanlığı süresince devam eder.
  • Metabolizma hızınız ölçülür ve sizin de metabolizmanızın nasıl çalıştığını öğrenmeniz sağlanır. Diyete psikolojik hazırlık yapılır.
  • Günde 6 öğün belirlenir. Diyette psikolojik desteğin yararları arasında bu öğün düzenine sadık kalınması da vardır.
  • Saat kaçta ne yiyeceğiniz belirlenir. Biyoritminize göre bu programın dışına çıkmamanız için gerekli kararlılık aşılanır.
  • Yapılacaklar listeniz oluşturulur. Hedefleriniz belirlenir, neyi yapacağınız ve nelerden uzak duracağınız sıralanır.
  • Diyette psikoloji sürecinde doğru yiyecekleri seçme alışkanlığı oluşturulur.
  • Daha küçük tabaklar kullanmanız sağlanır.
  • Açken alışverişe çıkmamanız en büyük kurallardan biri olur. Diyette psikoloji kontrolü sağlanır.
  • Duygularınıza tolerans göstermeyi öğrenirsiniz. Diyet psikolojisi ruh halinizi de dengeleyecektir.
  • Hiçbir gıda yasaklaması yapılmaz, sadece doğru tercihler yapmanızı sağlayacak diyet psikolojisi kazandırılır.
  • Diyete psikolojik hazırlık sürecinizde yiyecekler hakkında mantıklı düşünmeniz sağlanır.
  • Ruhunuzu güçlendirecek yoga, meditasyon gibi öğretilere başlamanız sağlanır. Diyette psikoloji daha sakin ve kontrollü hale getirilir.
  • Egzersiz yapmanız sağlanır. Diyet psikolojisi programının sağlıklı ilerlemesi için spor yapmak da şarttır.
  • Özgüveninizi arttıracak motivasyon çalışmaları yapılır. Diyette psikoloji destekli yöntemlerle kendinize güveniniz artar.

Diyette psikoloji ince bir ipliğe bağlı olduğu için bu ipi kalınlaştıracak diyet psikoloğu ile hayatınızın akışını değiştireceğiniz kararlar alırsınız. Diyette psikolojik desteğin yararları arasından en önemlisi olan yüksek motivasyon kazanmak ve yeme alışkanlıklarınızın değişmesiyle olumsuz duygulardan sıyrılacaksınız. Bedeninize olan saygınız arttıkça zayıflama yolculuğunuzda daha sabırlı olacaksınız.

Diyette Sağlam Psikoloji – Sorumluluk Alan Siz Olacaksınız!

Diyete psikolojik hazırlık yaparak sorumluluğu üzerinize almalısınız. Diyetisyeniniz ve psikoloğunuz sadece yol gösterici olacak. Karar veren siz olacaksınız. “Çok ısrar ettiler yedim.”, “Yemekhanede sadece bu yemekler çıkıyor.”, “Tatlı krizine karşı koyamıyorum.” demeyin. Suçu başkasına yüklemeyin.

Yıllardır çabalıyorum ama kilo veremiyorum diyorsanız diyet psikoloğu ile ilk adımınızı atın. Diyete psikolojik hazırlık yapın, diyette psikoloji hakkında her şeyi öğrenin, güçlü bir benlikle doğru beslenmeyi alışkanlık haline getirin…

[widget-110]

Yorum Yap