Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

Kavitasyon Nedir? Nasıl Yapılır?

Ultrasonik Ses Dalgaları ve Lazer Işınları İle Hızla Zayıflayın!

Kavitasyon; ultrasonik ses dalgaları ve lazer ışınları ile yağların sulandırılarak idrar, dışkı ve terlemeyle dışarı atılması işlemidir. Bölgesel yağlanmalar, selülit, sarkmalar ve vücut gevşekliklerinin tedavisi için kullanılır. Vücutta en fazla yağ oluşan bel, basen, bacak, göbek bölgesine kavitasyon yaptırılabilir.

Kavitasyon ile yağlar parçalanarak su ile obsorbe edilir ve hücre duvarını bozarak açığa çıkan yağ lenf yolu ile vücuttan atılır. Bir tür ultrason ile zayıflama yöntemi olan kavitasyon böbrek taşlarını kırmada kullanılan ses dalgalarını yayan sistemden esinlenilerek tasarlanmıştır. Peki tam olarak kavitasyon nedir? Kavitasyon nasıl yapılır ve herhangi bir zararı var mıdır? Sizin için araştırdık…

 

Kavitasyon Kimler İçin Uygun Değildir?

Kavitasyon nasıl yapılır sorunuzu cevaplamadan önce kavitasyonun kimler için uygun olmadığını belirtmek gerek. Ultrason dalgaları kullanılarak yapılan kavitasyon tahmin edersiniz ki herkese uygun bir yöntem değildir. Kavitasyon yapılırken kişinin genel sağlık durumu çok önemlidir.

  • Yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı olanlara,
  • Kalp pili kullananlara,
  • Hipertansiyon hastalarına,
  • Otoimmün hastalarına,
  • Vücudunda platin olanlara,
  • Yaşlılara,
  • Diyabet hastası olanlara,
  • Uygulama yapılacak bölgede yarası bulunanlara,
  • Uygulama yapılacak bölgede herhangi bir metal protezi olanlara,
  • Hamilelere,
  • Karaciğer rahatsızlığı olanlara,
  • Kronik rahatsızlığı yada akut rahatsızlığı olanlarda kavitasyon uygulaması yapılamaz. Kavitasyon ile kilo verme amacı olanlar mutlaka hekimlerinden onay almalılar.

[widget-87]

Kavitasyon Nasıl Yapılır? Ne Kadar Sürer?

Kavitasyon nedir sorunuza yanıt verdikten sonra kavitasyon nasıl yapılır sorunuzu da detaylandıralım. Kavitasyon, herhangi bir cerrahi işlem içermeyen, tamamen ultrasonik bir uygulamadır. Kavitasyon nasıl yapılır, şöyle ki: yağlanmanın fazla olduğu bölge üzerindeki deri üzerinden yapılır. Kavitasyonun amacı yağın sıvılaşmasını sağlamak ve hücre duvarlarının tahrip ederek yağın dışarı atılmasına yol göstermektir. Genel olarak sıvılaşan yağlar üre haline gelerek karaciğer yoluyla vücuttan atılmaktadır.

Kavitasyon nasıl yapılır diyorsanız öncelikle vücuda düşük düzeyde ultrason dalgaları verildiğini bilmelisiniz. İlk olarak işlem yapılacak bölgeye ultrason jeli sürülür. Bir seans ortalama 40- 45 dakika sürer. Kavitasyon, haftada bir seans olmak üzere 3 hafta boyunca yapılır. Üç hafta sonunda hiçbir sonuç alınmaz ise işleme devam edilmez. Kavitasyon cerrahi bir yöntem değildir ve herhangi bir acı ya da sızı vermez. Kişi günlük hayatına hemen geri dönebilir.

Kavitasyon Zararlı Mı? Önce Sağlıklı Yaşam!

Kavitasyon nasıl uygulanır sorunuza yanıt verdiğimize göre en çok merak ettiğiniz konuya gelebiliriz. Kavitasyon zararlı mı değil mi endişeniz olabilir. Kavitasyon genel olarak uygulama sonrasında deride kızarıklık, kabarcık, soyulma gibi durumlara neden olabilir. Ancak uzman ellerde uygulandığında herhangi bir sorunla karşılaşılmayacaktır.

Yine de cihaz 10-15 cm uzak tutulmazsa tiroid, polikistik over ve testis kanserine neden olabilir. Hormon bozukluğu yapabilir. Ayrıca uzun vadeli yan etkileri bilinmemektedir. Kavitasyon ile zayıflama garantisi verilmemektedir. Fayda sağlanıp sağlanamayacağı kişiye göre değişecektir. Kavitasyon doktor kontrolünde, genç ve sağlıklı kişilere yapılması gereken bir uygulamadır. Bu nedenle hekiminizde danışmadan kavitasyon yaptırmayın. Kavitasyon ile kilo verme gibi hayaller kurmayın.

Kavitasyon nedir, kavitasyon nasıl yapılır, kavitasyon ile zayıflama mümkün mü gibi sorularınızı uzmanına sormayı unutmayın…

[widget-109]

Yorum Yap