Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

Göbek Eriten Diyet

Bölgesel Kilolarınızdan Kurtulmak İster Misiniz?

Göbek bölgesinde yağlanma, kadınların en büyük problemlerinden biridir. Diyet ve egzersizle bölgesel zayıflama mümkündür ancak genel olarak kilo vermek ve bu süreçte göbek bölgesini spor yaparak sıkılaştırmak en hızlı sonuç aldıran yöntemdir.

Göbek bölgesinde yağlanmanın ve kilo almanın en büyük nedeni şekerli besinler tüketmek ve unlu gıdalar tüketmektir. Bu nedenle uygulanacak göbek eriten diyet ve beslenme programlarının şekerli gıdalardan arınmış olması gerekir.  Göbek eriten diyet aşamaları genellikle vücudun tamamından kilo verilmesi ile başlamaktadır. En çok kilo göbek bölgenizde ise o bölgedeki incelmeyi daha net gözlemlersiniz. Peki göbek eriten diyet nasıl yapılır? Herkes bu diyeti yapabilir mi? Yakından bakalım…

 

Göbek Eriten Diyet Nasıl Yapılır?

Göbek eriten diyet nasıl yapılır diyorsanız aslında cevabın kendinizde saklı olduğunu göreceksiniz. Kötü yeme içme alışkanlıklarınızı bir kenara bıraktığınızda ve spor yaptığınızda göbeğinizin inceldiğini göreceksiniz. Göbek erittiği iddia edilen bazı zayıflama destekleri, çay ve diğer ürünleri almaktansa diyetinize metabolizmanızı hızlandıracak besinler katarak kilo verme sürecini kolaylaştırabilirsiniz.

Karbonhidrat içeren sebzelerden; marul, ıspanak, pazı, karalahana, lahana, maydanoz, kereviz, turp, mantar, kuşkonmaz, bamya, salatalık, rezene, brokoli, yeşilbiber, Brüksel lahanası tüketebilirsiniz.

Ayrıca protein içeren; mercimek, fasulye, süt, peynir, yoğurt, yumurta, ceviz, fıstık, kabak çekirdeği, susam, ay çekirdeği, nohut, soya, yulaf tüketebilirsiniz. Ancak besin değerleri ve kalorileri karşılaştırarak aşırıya kaçmadan ilerlemelisiniz.

[widget-87]

Göbek Eriten Diyet Listesi

Göbek eriten diyet listesi, günlük karbonhidrat tüketimini sınırlandıran, protein bakımından zengin örnek bir diyet listesidir. Aşağıdaki gibi bir listeyi uygulayarak sağlıklı şekilde kilo verebilirsiniz. Ancak unutmayın, beslenme programınızın kilonuza ve sağlık değerlerinize göre diyetisyeniniz tarafından hazırlanması gerek.

1. Gün

  • Kahvaltı: 2 yumurtalı, yağsız sebzeli omlet.
  • Atıştırmalık: Yarım kase yağsız yoğurt üzerine 1 yemek kaşığı yabanmersini, çilek veya salatalık.
  • Öğle Yemeği: Ton balıklı salata, ızgara tavuk dilimleriyle de hazırlayabilirsin.
  • Atıştırmalık: 15-20 adet badem.
  • Akşam Yemeği: 150 gram ızgara tavuk göğsü, haşlanmış yarım patates 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile, bol salata veya haşlanmış kuşkonmaz.

2. Gün

  • Kahvaltı: 2 adet çırpılmış yumurta, yanında haşlanmış yarım patates.
  • Atıştırmalık: Yağsız 1 bardak sütün içine 2 yemek kaşığı yabanmersini veya çilek atıp mikserden geçirin.
  • Öğle Yemeği: Ton balıklı veya ızgara tavuklu ıspanak salatası.
  • Atıştırmalık: 1 adet sap kerevizi 3 çay kaşığı kaşığı fıstık ezmesiyle yiyebilirsiniz.
  • Akşam Yemeği: 150 gram ızgara az yağlı et, 1 kase haşlanmış yeşil fasulye.

3. Gün

  • Kahvaltı: İçine 1-2 adet mevsim meyvesi doğranmış 1 kase yağsız yoğurt.
  • Atıştırmalık: 15 adet badem veya 4-5 adet ceviz.
  • Öğle Yemeği: Haşlanmış veya ızgara hindi eti (150 gr), 1 kase haşlanmış brokoli.
  • Atıştırmalık: 2 adet havuç.
  • Akşam Yemeği: 150 gram ızgara balık, 2 çay kaşığı zeytinyağında sotelenmiş karnabahar.

Göbek eriten diyet yaparken haftada en az 150 dakika spor yapmayı ihmal etmeyin. Ayrıca mekik çekerek bel ve karın bölgenizi sıkılaştırın. Yan mekik hareketlerini setler halinde tekrarlayarak zamanla dilediğiniz forma kavuşun.

Göbek Eriten Diyet Etkili Mi? Kilolardan Kurtulacak Mıyız?

Göbek eriten diyet; vücudunuzda bulunan fazla yağları atmanızı sağlarken sağlıklı bir görünüme kavuşmanız için de gereklidir. Şeker, tuz ve un tüketimini azalttığınızda dahi fark edeceğiniz bu değişim sayesinde hem fit bir görünüme sahip olur hem de sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanırsınız.

Diyetisyen ve doktor önerisiyle de tükettiğiniz besinlere sınırlama getirebilirsiniz. Göbek bölgesindeki yağlanmayı tetikleyen yiyeceklerden uzak durarak, tuzlu, şekerli, baharatlı gıdalardan hazır ürünlerden, tatlılardan ve unlu mamullerden uzak kalarak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenmelisiniz.

[widget-125]

Yorum Yap