- Konu Başlıkları
- Çalışanlar İçin Fit Menüler
- Sağlıklı menülerle daha yüksek performans!
- Menü Planlamaya Neden İhtiyaç Var?
- Sizin için en doğru menüyü diyetisyeniniz seçer!
- Menü planlama çalışmalarında neler yapılır?
- Kurumsal Menü Planlama İle Yemekler Taptaze!
- Menü planlama için diyetisyen desteği şart!
Çalışanlar İçin Fit Menüler
Menü planlama; toplu yemek servis eden üniversite, okul, hastane, fabrika, kreş, huzur evi, spor salonu gibi kurum ve kuruluşlara, hizmet verdikleri topluluğun fizyolojik özelliklerine ve beslenme ihtiyaçlarına uygun olarak mevsime ve kurum bütçesine göre haftalık veya aylık menü planlama çalışmalarıdır.
Sağlıklı menülerle daha yüksek performans!
Firma ve toplulukların doğru besinleri tüketmeleri, sağlıklı ve dengeli beslenmeleri, memnuniyetlerinin ve motivasyonlarının artması, kaliteli yemek servislerinin oluşturulması menü planlama çalışmalarının hedefidir.
Menü hazırlama programları ile kişi ve firmalara sağlıklı beslenme listesi, günlük yemek menüsü, haftalık ve aylık yemek menüsü sağlanır. Kurum ve kuruluşlara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandıracak menü planlama hizmeti sayesinde daha verimli çalışma koşulları elde edilir. Peki kurumsal menü planlama nasıl yapılır? Menü hazırlama sürecinde nelere dikkat edilir? Birlikte inceleyelim…
Menü Planlamaya Neden İhtiyaç Var?
Sağlıklı beslenmenin yaşam haline getirilmesi okul, hastane ve iş yeri gibi alanlarda daha kolay sağlanmaktadır. Yemek hizmetlerinden yararlananların yaş, cinsiyet ve kilosuna, hatta iş dalına göre besin ihtiyaçları belirlenmelidir.
Kişilerin günlük enerji harcamaları ve bir öğünde almaları gereken kalori miktarlarına uygun, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral değerlerine göre yemek ve kahvaltı menü planlaması yapılmalıdır. Menü planlama da uzman diyetisyenler tarafından yapılmalıdır. Menü hazırlama kapsamında sağlıklı beslenme listesi gruba özel olmalıdır.
Sizin için en doğru menüyü diyetisyeniniz seçer!
Kurumsal menü planlama çalışmalarıyla servis edilen yemeklerin herkese hitap etmesi amaçlanmalıdır. Günlük yemek menüsü ile aylık yemek menüsü, sektöre ve çalışan sayısına, taleplere ve çalışanların harcadıkları enerjiye göre diyet uzmanı tarafından belirlenmelidir. Menü hazırlama hizmeti veren diyetisyen, alanında uzman olmalıdır.
Kurumsal Menü Planlama desteğine:
- Hizmet verdiğiniz grubun fizyolojik ve beslenme özelliklerini öğrenmek için,
- Doğru mutfak koşullarını oluşturmak için,
- Firma bütçesini iyi kullanmak için,
- Servis yaptığınız kişilerin yeterli ve dengeli beslenmesini sağlamak için,
- Yaşa ve ihtiyaçlara göre menü hazırlamak için,
- Çalışma koşullarına göre menü hazırlamak için,
- Yanlış beslenme alışkanlıklarını değiştirmek için,
- Firma memnuniyetini artırmak için ihtiyacınız vardır.
Sağlıklı beslenmenin sağlanması için özellikle firmaların menü planlama desteğine ihtiyaçları olacaktır.
[widget-87]
Menü planlama çalışmalarında neler yapılır?
Menü Planlama sırasında kurum ve kuruluşların hizmet verdikleri grupların ihtiyaçlarına uygun olarak sağlıklı beslenme listesi hazırlanır. Aynı zamanda günlük, haftalık ve aylık yemek menüsü oluşturulur. Menü hazırlama aşamalarının tamamında firma yöneticileri ve çalışanları ile işbirliği yapılır.
- Grubun Fizyolojik Durumunun Analizi: Menü planlama hazırlıklarından önce grubun yaş, cinsiyet ve kilo analizleri yapılır. Aynı zamanda gösterdikleri performans ve harcadıkları güç analiz edilir.
- Grubun Yemek Alışkanlıklarının Analizi: Yemek menüleri hazırlanırken grubun yaş, eğitim, sosyal ve kültürel yapı, gelenek ve göreneklere göre nasıl beslendikleri, neleri yedikleri ve neleri yemedikleri öğrenilir. Menü planlama için gerekli veriler toplanır.
- Grubun Çalışma Şartlarının Analizi: Masa başı ya da saha çalışanlarının çalışma şartları, öğrencilerin ders saatleri, hastaların kalış süreleri ve diğer etmenler göz önünde bulundurularak menü planlama için çerçeve çizilir.
- Enerji ve Kalori Analizi: Kişilerin günlük enerji harcamaları ve bir öğünde almaları gereken kalori miktarlarına uygun, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral değerleri analiz edilerek besin ihtiyaçları belirlenir.
Beslenme danışmanlığı kapsamında sağlıklı beslenme listesi için gereken veriler toplanır. Menü planlama aşamasının son halkası olan günlük, haftalık ve aylık menü listesinin hazırlanmasına geçilir.
Kurumsal Menü Planlama İle Yemekler Taptaze!
Bahsettiğimiz menü planlama aşamalarından sonra elde edilen verilerin ışığında haftalık ya da aylık yemek menüsü hazırlanır. Sağlıklı beslenme kriterlerine uygun, günlük besin ihtiyaçlarını karşılayacak, çalışma koşullarına göre kilo alma ve vermeyi engelleyecek yemek listeleri oluşturulur. Günlük yemek menüsü ve haftalık yemek menüsü hazırlanırken sağlıklı beslenme göz önünde bulundurulur. Menü planlama çalışmaları sağlıklı bir şekilde yapılır.
Menü planlama için diyetisyen desteği şart!
Menü Planlama uygulamaları ile çalışanlarınız ya da hizmet verdiğiniz kişiler için sağlıklı beslenme kurallarına uygun menüler hazırlamış olacak, memnuniyet ve bağlılığı arttırabilirsiniz.
Uzman diyetisyen tarafından hazırlanan günlük yemek menüsü, haftalık yemek menüsü ya da aylık yemek menüsü listeleriyle yemekhane hazırlıklarınızı daha rahat yapabilirsiniz. Menü hazırlama desteği alarak daha verimli çalışma ortamları yaratabilirsiniz. Sağlıklı bilgi almak için diyetisyeninize ulaşın.
[widget-106]