- Konu Başlıkları
- Spirulina Detoks Etkisi Yaratıyor!
- Spirulina nedir ve nasıl yetiştiriliyor?
- Kimler, Ne Zaman Spirulina Kullanmalı?
- Spirulina gerçekten faydalı mı?
- Spirulinanın Faydaları Yan Etkileri Nelerdir?
- Spirulina tozu nerede bulunur ve nereden alınır?
Spirulina Detoks Etkisi Yaratıyor!
Spirulina, mavi ve yeşil renkli alglerden meydana gelen mikroskobik bir yosun türüdür. Günümüzde adını sıkça duymuş olduğumuz bu bitkinin kökeni 1500’lü yıllara dayanmaktadır. 2000’lerde Birleşmiş Milletler ve Dünya Tarım Örgütleri, bu besinin hem çocuklar hem de yetişkinler için çok faydalı olduğunu belirtmiştir.
“Super Food” olarak adlandırılan spirulina, bitkisel temelli protein kaynakları arasında en önemlilerden biri haline gelmeye başladı. %60 – 70 oranında bitkisel proteine sahip olan bu bitki, tek bir ısırıkta diğer besin maddelerinden daha yüksek protein almanızı sağlıyor. Şimdilerde ülkemizde de kullanılmaya başlanan, bir nevi moda olan, kilo verme özelliğiyle tercih edilen spirulina bitkisi faydalarıyla dikkat çekiyor. Gelin, bu faydalara daha yakından bakalım…
Spirulina nedir ve nasıl yetiştiriliyor?
Spirulina nedir sorusunun cevabı olarak yeşil ve mavi algler üzerinden oluşan mikroskobik canlılar olarak cevap vermiştik. Vücudun kilo yöntemi açısından dengede kalması için pek çok kişi spirulinayı kullanıyor. Spirulina genellikle Hawaii’de ve egzotik bölgelerde yetişiyor. Meksika’dan Afrika’ya kadar yetişen spirulina, suyun altında kalsiyum özelliği bakımından oldukça zengin bir ortamda yetişmektedir. Toplanarak kozmetik ve güzellik sektörlerinde kullanılmaktadır.
Kimler, Ne Zaman Spirulina Kullanmalı?
Vücudunuzun kitle endeksinin giderek arttığı ve önüne geçemediğiniz zamanlarda spirulinayı kullanabilirsiniz. Ya da vücudunuzdaki toksinlerden arınmak ve enerjik hissetmek için bu mucizevi bitkiye başvurabilirsiniz. Spirulina faydaları düzenli olarak kullanıldığında çok şaşırtıcı boyutlara ulaşmaktadır.
Spirulina gerçekten faydalı mı?
Doktor önerisi olmadan kullanılmaması gereken, aşırısının zarar olabileceği spirulina yararları saymakla bitmez. Vücudunuzun ihtiyacı olan tüm protein, vitamin ve mineralleri karşılayan spirulina sayesinde kendinizi hiç olmadığınız kadar güçlü hissedebilirsiniz. Spirulina faydaları:
- Spirulina, detoks etkisi yaratır. Toksinlerden arınmayı sağlar.
- Arsenik zehirlenmelerine karşı iyi bir tedavi edicidir.
- Candida mikrobunun azalmasına yardımcı olur, bağırsaktaki sağlıklı bakterilerin büyümesini sağlar.
- Spirulina, HIV ve AIDS ile savaşır. Japonya, Kore ve Çad’daki insanlarda HIV / AIDS oranlarının düşük olmasıyla ilgili yapılan araştırmada spirulinanın beyaz kan hücrelerini istikrarlı hale getirdiği ve bu hastalıklarla savaştığı belirlenmiştir.
- Bağışıklığı güçlendiren ve kanseri önlemeye yardımcı protein ve hücrelerin artışını sağlayan Spirulina, kansere karşı en iyi silahlardan biridir.
- Spirulina aynı zamanda kan basıncını düşürür.
- Spirulina bitkisi kolesterolü düşürür.
- Spirulina felç riskini arttırarak kalıcı hasarları önlüyor.
[widget-87]
- Düzenli tüketildiğinde Spirulina faydaları arasında enerjiyi arttırması da yer alıyor.
- Spirulina yararları olarak kilo verdirmeyi hızlandırıcı etkisinden de bahsedelim. Daha az yağ depolamayı ve dolayısıyla zayıf kalmayı sağlıyor.
- Spirulina, sinüs sorunlarına da iyi geliyor.
- Cildi güzelleştiren Spirulina, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor.
- Kasların güçlenmesine destek oluyor.
- E vitamini, manganez, çinko, bakır, aminoasit ve gamma linolenik asit ihtiyaçlarını karşılıyor.
Doğal yeşil renk boyası olarak da kullanılan spirulina, düzenli kullanıldığında ağız ve vücut kokularını da yok ediyor. Şeker, tansiyon, kolesterol, sindirim, kansızlık, gastrit, ülser, kemik erimesi gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde destekleyici olarak kullanılıyor. B12 vitamini bakımından zengin bir kaynak olan spirulina, sağlıklı yaşamın giriş kapısı adeta!
Spirulinanın Faydaları Yan Etkileri Nelerdir?
Her bitkisel besinde olduğu gibi spirulinanın da faydaları ve zararları vardır. Spirulina zararları; genellikle hamileler üzerinde görüldüğü için doktor kontrolü olmadan kullanılmaması önerilen bir besindir. Kronik ve iltihabi rahatsızlıkları olanların da spirulinayı doktorlarına danışmadan kullanmaması gerekir. Aşırı kullanımında da düşük tansiyon ve aşırı kilo kaybına neden olacağı için abartılı kullanılmamasında yarar var.
Spirulina tozu nerede bulunur ve nereden alınır?
Spirulinan tozu nerede bulunur dediğinizde ise alışveriş merkezlerindeki büyük eczanelerde, bitkisel ürünler satan dükkânlarda rahatlıkla bulabileceğinizi söyleyebiliriz. Spirulina nereden alınır derseniz ise internet sitelerinde güvenebileceğiniz adreslerden alışveriş yapabilirsiniz. Ancak orijinal bir ürün aldığınızdan emin olun.
[widget-125]