Randevu Al
Randevu Al +90 (850) 532 33 44
Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

Börülce Salatası Tarifi

Küçük Taneleriyle Büyük Fayda Sağlayan Börülce

Börülce baklagiller ailesinde yer almaktadır. Yemeklerde farklı şekillerde tüketilen börülce sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olduğundan dolayı kabızlığı gidermektedir, bağışıklık sistemini güçlendirmekte,  tokluk hissi verdiğinden dolayı kilo vermeye yardımcı, enerji verir ve vücuttaki su ve mineral dengesini korumaya yardımcı olur.

Birçok yararı olan börülce bebek beslenmesi içinde olmazsa olmaz besinler arasında yerini almaktadır. Kemiklerin gelişmesi ve büyümesinde çok derece faydalıdır. Peki, pek çok yararı olan ve salatası da oldukça tercih edilen börülce salatası tarifi nedir? Börülce salatası yapımı için gerekenler? Börülce salatası nasıl yapılır? Öğrenelim…

 

Börülce Salatası Yapmayı Öğrenin Sağlıklı Beslenin

Börülce salatası tarifi özellikle sağlıklı beslenmek isteyenler ve kilo vermek isteyenler için tüketimine özen gösterilmesi gereken yiyecekler arasında yer almaktadır.  O halde börülce salatası tarifi için gerekli olan malzemeler nelerdir? Börülce salatası yapımı nasıl gerçekleşir?

Börülce salatası tarifi

Malzemeler

  • 1 adet konserve mısır
  • ½ kg kuru börülce
  • 3 adet közlenmiş kapya biber konservesi
  • 4 -5 dal taze soğan
  • ½ demet maydanoz
  • ½ demet dereotu
  • ½ limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Malzemeleri saydıktan sonra sırada börülce nasıl yapılır sorusunu yanıtlamak. Börülce salatası tarifi için öncelikle börülceleri haşlayın ve süzüp soğumaya bırakın. Közlenmiş kırmızı biber, maydanoz, taze soğan ve dereotumuzu ince ince doğrayıp derin bir salata kasesine koyun. Üzerine mısır konservesini ve haşlanmış börülceleri ilave edin.  Son olarak limon,  zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini ekleyin ve karıştırın. İşte sizlere börülce salatası tarifi…

[widget-87]

Börülce Salatası Tarifinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Börülce salatası yapımı için kullanılan börülcelerin mevsiminde toplanması verimli olması açısından çok önemlidir. Sıcaklarda yetişen bir bitki olan börülce, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında tüketilmektedir.  Bu nedenle börülcenin faydalarından en iyi şekilde faydalanmak için yetiştiği tarihte tüketmek en doğrusu ve yararlı olanıdır.

Börülce salatası tarifinde kullanılan faydalı bitkimiz taze ya da haşlanarak tüketilmektedir. Ancak dilerseniz yemeğini de yapabilirsiniz. Börülce çeşitli yemeklerde çeşitli lezzetler ile birleştirilmektedir. Tabi her ne kadar faydalı olsa da börülce salatası tarifi yapılmadan önce diyetisyeninize danışın. Çünkü her faydalı besin herkes için faydalı demek değildir.

[widget-125]

Yorum Yap